Volgend jaar niet meer naar Kos en Lanzarote

Groningen Airport EeldeVolgend jaar zal het aantal bestemmingen vanaf Eelde afnemen. In de zomerdienstregeling van 2018 is er geen ruimte meer voor vluchten naar Kos en Lanzarote.

Transavia schrapt de vluchten naar het Canarische eiland Lanzarote. Corendon stopt met vliegen naar het Griekse eiland Kos.

TUI
Bovendien zal TUI geen eigen vliegtuigen meer inzetten vanaf Eelde. De touroperator koopt in plaats daarvan stoelen in bij Transavia. Zo kunnen ze toch reizen aanbieden met vertrek vanaf Eelde naar Mallorca, Faro, Kreta en Gran Canaria. Voor deze laatste twee bestemmingen maakte TUI dit jaar nog gebruik van eigen vliegtuigen.

Populaire bestemmingen
Met het vervallen van de vluchten vanaf Eelde naar Kos en Lanzarote verliest de luchthaven twee populaire bestemmingen. Het vliegveld reageert schriftelijk op het verlies: “Wij vinden het jammer dat het aantal bestemmingen volgend jaar krimpt. Desondanks blijft het aantal passagiers dat vanaf Groningen Airport Eelde naar zon-zee-strandbestemmingen kan vliegen ongeveer gelijk.”

Dat het aantal passagiers naar verwachting gelijk blijft komt door uitbreiding van de vluchten van Corendon naar Kreta en Antalya. Naar deze twee overgebleven bestemming wordt in de zomer van 2018 tweemaal per week gevlogen in plaats van de huidige wekelijkse vluchten.

Leave a Comment!