Vluchten van en naar Gdansk gestart

Vandaag is om iets over vijf uur het eerste vliegtuig van Wizz Air vanuit Gdansk geland op Groningen Airport Eelde. Vervolgens vertrok ongeveer een half uurtje later het Airbus-toestel weer richting Gdansk.

Het eerste toestel werd op de luchthaven feestelijk onthaald. Er waren Poolse hapjes en er was de traditionele ereboog door de brandweer. Er gingen 120 passagiers met de vlucht van Eelde naar Gdansk. Wizz Air is tevreden met dit aantal en rekent op een gemiddelde bezetting van 80 procent van de 180 zitplaatsen.

De vluchten worden twee maal per week, op dinsdag en zaterdag, uitgevoerd. Rond kerst en oud en nieuw zijn er op twee donderdagen extra vluchten. Een ticket kan al geboekt worden vanaf € 9,99.

Met de nieuwe lijndienst van en naar Gdansk wordt door het vliegveld nadrukkelijk gemikt op de ongeveer 45.000 Polen in Noord-Nederland en de Duitse grensstreek. Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport Eelde, denkt dat Gdansk ook aantrekkelijk is voor een stedenreis. “Citytrippers zullen deze bestemming in het noorden van Polen ook zeer waarderen. Als oude Hanzestad heeft Gdansk veel historische bezienswaardigheden en prachtige stranden.”


Leave a Comment!