Nieuws

Vliegveld Eelde nu twee weken dicht

Vanaf woensdag 10 april 2013 is vliegveld Eelde twee weken lang, tot en met 23 april, gesloten. Dit geeft wegenbouwers de gelegenheid om dag en nacht te werken aan de baanverlenging. De start- en landingsbaan wordt verlengd van 1800 naar 2500 meter. Ook worden tijdens de sluiting de bestaande banen voorzien van een nieuwe laag asfalt.

De baanverlenging zal het straks mogelijk maken dat grotere toestellen op Eelde kunnen landen en opstijgen. Tijdens de sluiting worden de vluchten naar Tenerife en Gran Canaria (Las Palmas) omgeleid via Schiphol. De vluchttijden zullen overeenkomen met die van en naar Eelde. Er worden gratis bussen ingezet om passagiers die dat willen naar Schiphol te brengen.

Eén reactie

  • Grove

    Waarom wordt vliegbasis Leeuwarden niet opengesteld voor commerciële vluchten?
    Het is goed voor defensie om zo kosten te drukken en het is goed voor Eelde om een uitwijkhaven te hebben op korte afstand en het is goed voor vliegmaatschappijen omdat zo hun kosten lager zijn en bovendien is het goed voor het milieu omdat zo met minder brandstof veilig gevlogen kan worden. Voor de ontwikkeling van het Noorden van Nederland zou het super zijn. Onbegrijpelijk dat bestuurders dit niet in zien, of ze slapen of ze zijn ondermaats, ik denk dat laatste!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *