Nieuws

Vliegveld Eelde niet bang voor Lelystad

Lelystad AirportGroningen Airport Eelde is niet bang dat de uitbereiding van Lelystad Airport grote gevolgen heeft voor hun luchthaven. Het vliegveld van Lelystad heeft vandaag definitief groen licht gekregen voor uitbreiding tot een volwaardige luchthaven. Vanaf 2019 worden vakantievluchten van Schiphol overgenomen.

Tegenover RTV Drenthe meldt een woordvoerder van Groningen Airport Eelde dat ze niet bang zijn om vluchten kwijt te raken aan Lelystad. “Lelystad Airport wordt ontwikkeld om vakantievluchten van Schiphol over te kunnen nemen. Groningen Airport Eelde geeft de mogelijkheid aan inwoners van Noord-Nederland om vanuit de eigen regio op vakantie te gaan. Wellicht dat voor een deel van dat publiek Lelystad een goed alternatief wordt. Wij zijn er echter van overtuigd dat de markt voor vliegen vanaf Groningen Airport Eelde blijft bestaan.”

De woordvoerder geeft daarnaast aan dat vliegveld Eelde zich niet alleen meer op vakantievluchten richt. “Bovendien richten wij ons steeds meer op andere vluchten, zoals de lijndienstverbindingen met Londen, Gdansk en de hub-verbinding naar Kopenhagen. Hiermee zitten Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde niet in elkaars vaarwater.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *