Nieuws

Vliegveld dicht door bom

Bij graafwerkzaamheden op vliegveld Eelde is vanmorgen een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Een machinist van een graafmachine die bezig was met werkzaamheden in verband met de baanverlenging stuitte op de bom. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen.

In een straal van 500 meter zijn bedrijven en twee woningen ontruimd. De doorgaande weg langs het vliegveld, de Burgemeester Legroweg, is afgesloten tussen rotonde De Punt en de Esweg. Uiteraard is het vliegveld ook gesloten. Voor vandaag waren er geen vakantievluchten of lijndiensten gepland.

Het plan is om morgenvroeg, op woensdag 27 februari, de bom tot ontploffing te laten brengen. Dit gebeurt op het vliegveld. Wel wordt de bom eerst nog verplaatst. Op de vindplaats is het te gevaarlijk voor een ontploffing.

In de middag staat vanaf het vliegveld een vlucht naar Gran Canaria op het programma. De verwachting is dat deze vlucht gewoon door kan gaan. Helemaal zeker is dit echter niet. Heeft u een ticket voor deze vlucht houd dan de website van Groningen Airport Eelde in de gaten voor actuele informatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *