Verplicht online visum Turkije uitgesteld

Reizigers naar Turkije hoeven nog niet, zoals eerst het plan was, verplicht online een visum aanschaffen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat vanaf 10 april 2014 toeristen alleen nog maar thuis online een visum konden kopen. Dit is nu uitgesteld tot november 2014.

Het komende zomerseizoen kunnen vakantiegangers nog net als nu bij de grens of op het vliegveld in Turkije een visum aanschaffen. De reisbranche was niet blij met het online visum. De invoering zou te snel zijn zodat veel mensen geen visum zouden aanvragen en dan zonder visum zouden stranden bij de Turkse grens. Daarnaast was het heel onhandig dat online alleen met een creditcard zou kunnen worden betaald.

De Turkse overheid neemt nu de tijd om het online aanvragen van visa goed te regelen. Het aanvragen kan straks ook in het Nederlands, er komt een mogelijkheid om ook met de pinpas te betalen, reisorganisaties kunnen visa aanvragen voor een hele groep reizigers tegelijk en er komen computers op Turkse vliegvelden voor mensen die vergeten zijn thuis een visum aan te vragen.

Overigens is het de komende periode wel mogelijk om via internet het visum te regelen voor wie dat wil. Ook blijven visa die al via de site aangeschaft zijn geldig. Het online visum regelt u via www.evisa.gov.tr.

One Response

  1. Mariska 17 februari 2015

Leave a Comment!