Vanaf Eelde naar München en Brussel

München vanaf EeldeIn 2018 zal het mogelijk zijn om vanaf Eelde te vliegen naar München en Brussel. Nordica, die nu al vluchten vanaf Eelde naar Kopenhagen verzorgt, gaat de nieuwe lijndiensten uitvoeren. De Estse luchtvaartmaatschappij stationeert om de vluchten uit te voeren een toestel op Groningen Airport Eelde.

Hub-luchthavens
De vluchten vanaf Eelde naar de Franz Josef Strauß luchthaven bij München en Zaventem bij Brussel kunnen, net als de vluchten naar Kopenhagen, gebruikt worden om verder te vliegen. In de luchtvaart worden dit hubs genoemd. Door de vluchten naar een hub-luchthaven zijn heel veel bestemmingen binnen en buiten Europa bereikbaar.

Straks kunnen reizigers vanaf Eelde naar München of Brussel vliegen en vandaar overstappen op een volgende vlucht. Op deze manier kan er vanuit het noorden van Nederland naar meer dan honderd bestemmingen gevlogen worden.

Bestemmingen vanaf München
Om een indruk te geven van de mogelijke bestemmingen hieronder een kaartje met de bestemmingen vanaf het vliegveld van München.

Niet alleen Nordica gebruikt München als hub. Ook Transavia doet dat en voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is het de tweede overstapluchthaven.

Vluchtschema
Vanaf 26 maart 2018 kan elke dag vanaf Eelde naar München worden gevlogen. De vluchten naar Brussel worden zes maal per week uitgevoerd. Behalve op zaterdag wordt er op alle dagen gevlogen.

Om de vluchten uit te voeren komt een Bombardier CRJ700 op Eelde te staan. Met plaats voor 75 passagiers is de capaciteit groter dan de vliegtuigen die Nordica nu inzet voor de vluchten naar Kopenhagen.

De vluchten worden achterelkaar uitgevoerd. Eerst wordt er om 6:30 uur naar Kopenhagen en terug gevlogen. Dan om 10:00 uur naar München en terug en om 15:30 uur naar Brussel en terug. Ten slotte om 18:25 uur nog een keer naar Kopenhagen en terug.

Tickets voor 99 euro
Tickets voor de vluchten naar Kopenhagen, München en Brussel zijn eerst te krijgen vanaf 99 euro. Later wordt de prijs opgehoogd naar een vanafprijs van 170 euro voor een retourticket.

Leave a Comment!