Scandinavië vanaf Eelde
Noorwegen,  Zweden

Vanaf Eelde genieten van de winter in Scandinavië

In de komende winter kunt u vanaf Eelde op sneeuwvakantie naar Scandinavië. Vanaf december 2020 biedt touroperator BBI Travel reizen aan naar Scandinavian Mountains Airport. Dit nieuwe vliegveld ligt in Zweden, vlakbij de grens met Noorwegen.

Sälen in Zweden en Trysil in Noorwegen

Op korte afstand van de luchthaven zijn twee wintersportgebieden te vinden. Het Zweedse wintersportgebied Sälen is in 20 minuten met de auto te bereiken. U kunt ook kiezen voor de Noorse wintersportplaats Trysil. Hier bent u na zo’n 40 minuten rijden.

Twee vluchten per week

De eerste mogelijkheid om naar Scandinavië te vertrekken is op 17 december 2020. Er wordt op donderdag en zondag gevlogen. De laatste vlucht van de winter zal op 14 maart 2021 zijn.

De vluchten worden uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij European Charter Jet. Die zet daarvoor een Embraer 190 LR in met plaats voor 100 passagiers. In één uur en drie kwartier bent u op Scandinavian Mountains Airport. Uw ski-uitrusting kan gratis mee in het vliegtuig.

BBI Travel

De reizen worden aangeboden door BBI Travel. Deze reisorganisatie heeft zich toegelegd op reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Ierland en Canada.

BBI Travel doet aan klanten de belofte dat als ze de reis moeten annuleren in verband met corona ze de reissom binnen vier weken terugbetalen.

IJsland, Finland en Noorwegen

Het zou zomaar kunnen zijn dat de vluchten naar Scandinavian Mountains Airport het begin zijn van meer bestemmingen vanaf Eelde in Scandinavië en IJsland.

Volgens Henk van der Kooi, directeur van BBI Travel wordt hier serieus over nagedacht. “We zijn bezig met een uitbreiding naar meer bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde. Het gaat om populaire plaatsen in onder andere IJsland, Fins Lapland en Noord-Noorwegen. Scandinavian Mountains is de eerste van de zeven nieuwe winterbestemmingen. Groningen Airport Eelde is ideaal gelegen, zeker voor reizen naar Scandinavië: vanuit het Noorden naar het Noorden.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *