Griekenland,  Nieuws,  Turkije

Transavia schrapt vluchten naar Kos en Antalya

Transavia op vliegveld EeldeHet zat er nadat vorige week bekend werd dat Transavia de vluchten naar Kos opgeschort had al dik in, maar nu is het officieel: Transavia gaat vanaf eind april niet vanaf Eelde naar Kos vliegen. Bovendien gaan ze niet naar Antalya vliegen.

Achterblijvende vraag
Volgens Transavia-woordvoerder Anita Sunter was er te weinig vraag naar de vluchten om ze uit te kunnen voeren. Reden voor de achterblijvende belangstelling zou de vluchtelingenproblematiek en onrust in de regio zijn.

Alternatieven
De luchtvaartmaatschappij en de touroperators zullen de klanten op de hoogte brengen en informeren over alternatieven. Alhoewel de belangstelling voor vluchten naar Kos en Antalya vanaf andere luchthavens ook achterblijft gaat Transavia wel vliegen vanaf Eindhoven en Schiphol.

Corendon en Tui vliegen ook vanaf Eelde naar Antalya. Beide luchtvaartmaatschappijen gaan, zoals het nu lijkt, de vluchten wel uitvoeren.

Transavia vanaf Eelde
Transavia blijft vanaf Eelde wel vliegen naar Kreta, Dalaman, Faro, Mallorca, Lanzarote en Gran Canaria. Transavia sluit echter niet uit dat hier nog bestemmingen van wegvallen. “We kijken voortdurend naar hoeveel belangstelling er is. De screening is nog niet voltooid. Het kan dus zijn dat we over het hele netwerk nog aanpassingen zullen doen”, zegt woordvoerder Sunter hierover.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *