Nieuws

Ook in 2016 vliegt Transavia vanaf Eelde

Transavia vanaf EeldeTransavia blijft ook volgend jaar vanaf Eelde vliegen. Nadat afgelopen weekend bekend werd dat Transavia in 2016 niet meer zal vliegen vanaf Maastricht was er onzekerheid over de vluchten vanaf Eelde. Een woordvoerder van Transavia heeft nu gezegd dat het schrappen van de vluchten vanaf Maastricht geen gevolgen heeft voor Eelde.

Nieuwe strategie
De dochteronderneming van Air France-KLM is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe strategie. Doordat er meer de nadruk zal worden gelegd op de zakelijke markt wordt de beschikbare capaciteit geconcentreerd op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam.

Voldoende potentie
Volgens Transavia is er echter voldoende potentieel in het Noorden om door te gaan met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde. De maatschappij is tevreden met bezetting van de vliegtuigen en gaat op dezelfde manier door in het nieuwe seizoen. Daarover zijn afspraken gemaakt met verschillende touroperators. Inmiddels zijn reizen vanaf Eelde te boeken bij bijvoorbeeld Sunweb.

Tussenstop
Transavia vliegt tijdens het zomerseizoen dertien maal in de week vanaf Eelde naar zeven bestemmingen. Drie van deze vluchten hadden op de heen- of terugweg een tussenstop op het vliegveld van Maastricht. Nu de vluchten vanaf Maastricht vervallen wordt de tussenstop verplaatst naar Rotterdam of Eindhoven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *