Nordica stopt met vanaf Eelde vliegen naar Kopenhagen en München

Nog dit jaar stopt Nordica met de lijndiensten vanaf Eelde naar Kopenhagen en München. Op 29 december 2018 is de laatste vlucht van Nordica vanaf Eelde. De luchtvaartmaatschappij maakt te veel verlies op de beide lijndiensten.

Geen hub-verbindingen meer
De vluchten naar Kopenhagen zijn in september 2016 van start gegaan. Met deze lijndienst had vliegveld Eelde zijn gedroomde hub-verbinding. Door het nemen van een aansluitende vlucht was het mogelijk om vanaf Eelde over de hele wereld te vliegen.

Naar München kon vanaf eind maart van dit jaar gevlogen worden. Ook vanaf het vliegveld van München was het makkelijk over te stappen op vluchten naar heel veel bestemmingen.

Na het vertrek van Nordica blijft er op Eelde alleen nog maar een lijndienst naar Londen over. Daarnaast zijn er vakantievluchten naar Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije.

Verlies voor Nordica
Nordica maakt verlies op de vluchten naar Kopenhagen en München. De luchtvaartmaatschappij krijgt wel voor elke lege stoel een vergoeding uit het routefonds van Groningen Airport Eelde. Deze financiële bijdrage blijkt nu niet voldoende om de verliezen te dekken.

Op zoek naar een alternatief
De directie van vliegveld Eelde hoopt dat ze een alternatief vinden voor de vluchten van Nordica. “We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden”, zegt directeur Marco van de Kreeke. Volgens hem zouden de verbindingen wel succesvol kunnen zijn met kleinere vliegtuigen en tegen lagere kosten.

Het is een mogelijkheid dat SAS en/of Lufthansa de vluchten nu voor hun rekening gaan nemen. Kopenhagen is een hub van Star Alliance-maatschappij SAS. München is dat van Lufthansa.

Leave a Comment!