Nieuws

Nieuwe directe bus van vliegveld naar Groningen

directe bus van Eelde naar GroningenSinds vrijdag rijdt er tussen vliegveld Eelde en het hoofdstation van Groningen een directe bus. Zonder onderweg te stoppen brengt de bus reizigers die vanuit Londen of Gdansk komen naar het station vlakbij het Groninger Museum.

De bus rijdt negen keer per week en sluit goed aan op de vluchten van en naar Londen en Gdansk. Tickets kosten 3 euro per enkele reis en zijn te koop in de bus.

Directe aanleiding voor het opzetten van de busdienst is de David Bowie is expositie in het Groninger Museum. De verwachting is dat hier veel buitenlandse toeristen op afkomen. Voor deze Bowie-liefhebbers zijn speciale arrangementen uitgedacht. Hierbij werd een busreis met de reguliere lijndienst, die zo’n drie kwartier duurt, niet passend geacht.

Overigens kunnen ook andere reizigers gebruikmaken van de busverbinding. De bus rijdt in ieder geval tot en met 13 maart 2016, de laatste dag van David Bowie is. Daarna zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat er vaker een bus gaat rijden die aansluit op de vluchten. “Er zijn nog veel meer samenwerkingen denkbaar. Bijvoorbeeld met Eurosonic, de TT of Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa in 2018”, volgens Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde.

bekijk de dienstregeling van de bus van het station van Groningen naar Groningen Airport Eelde »

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *