Verenigd Koninkrijk

Minder vluchten vanaf Eelde naar Londen

Londen vanaf EeldeIn de zomerdienstregeling van vliegveld Eelde zijn minder vluchten vanaf Eelde naar Londen te vinden. Flybe brengt het aantal vluchten vanaf Eelde naar Southend Airport terug naar elf per week.

Minder vluchten
Nu zijn er in een week nog achttien vluchten naar Londen. Op werkdagen zijn er tot 1 april 2019 nog drie vluchten. Dit worden er straks één of twee per dag. Er zijn twee vluchten op maandag, donderdag en vrijdag. Op de dinsdag en woensdag moet de reiziger het doen met één vlucht naar Londen.

Bezetting onvoldoende
Op alle werkdagen is de vroege vlucht met vertrek vanaf Eelde om 7:10 uur gesneuveld. Deze vluchten waren niet erg populair. De nieuwe mede-eigenaar van Flybe, Stobart Air, zegt in een verklaring dat de bezetting van de vluchten van en naar Eelde onvoldoende is en dat het de vliegtuigen efficiënter wil inzetten.

Virgin
Vandaag werd bekend dat Stobart Air samen met Virgin Atlantic het noodlijdende Flybe heeft overgenomen. Als gevolg hiervan zullen de vliegtuigen die straks vliegveld Eelde aandoen de kleuren van Virgin dragen.

Nieuwe bestemming?
Na het wegvallen van de vluchten vanaf Eelde naar Kopenhagen en München is de vermindering van de vluchten naar Londen weer een tegenvaller voor vliegveld Eelde.

Er is echter ook een lichtpuntje: gisteren gaf Groningen Airport Eelde aan dat ze komende maandag met positief nieuws komen. Waarschijnlijk gaat het om de aankondiging van een nieuwe lijndienst.

Boeken tickets
Ondanks dat er minder vluchten komen is de lijndienst vanaf Eelde naar Southend nog een mooi startpunt voor een weekend Londen. Daarnaast zijn de vluchten natuurlijk nog steeds prima voor een zakelijke trip naar Londen.

Tickets voor de vluchten vanaf Eelde naar Londen boekt u simpel via WTC.nl – World Ticket Center.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *