Milaan

In 2012 en 2013 vloog Ryanair vanaf Eelde naar Milaan. De prijsvechter vloog naar het vliegveld gelegen bij de Italiaanse plaats Bergamo. Dit vliegveld ligt zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Milaan.

In juli 2013 werd bekendgemaakt dat de vluchten van Ryanair naar Bergamo in de winter gingen stoppen. Later in 2013 werd duidelijk dat in 2014 de vluchten niet hervat zouden worden.

Alternatieven
Als alternatief voor vliegen vanaf Eelde naar Bergamo kunt u voor vertrek vanaf een andere luchthaven kiezen. U kunt bijvoorbeeld vanaf Bremen met Ryanair wel naar Bergamo vliegen. Of u kiest voor vliegen vanaf Eindhoven. Een ticket voor een vlucht naar Milaan (Bergamo) boekt u bij WTC.nl – World Ticket Center. U kunt ook hieronder zoeken naar een vlucht.

Het vliegveld van Bergamo
Er wordt door Ryanair gevlogen naar het vliegveld bij Bergamo. De officiële naam van dit vliegveld is Orio al Serio International Airport. Het ligt op ongeveer 60 kilometer van het centrum van Milaan. Bergamo is niet alleen een goed startpunt voor een bezoek aan Milaan maar ook voor een vakantie in de Dolomieten of bij de meren van Noord-Italië: het Comomeer, Lago Maggiore en het Gardameer.

Van het vliegveld naar Milaan
Er zijn een aantal mogelijkheden om van het vliegveld van Bergamo naar Milaan te reizen. Het makkelijkst is te kiezen voor de bussen van Terravision. Voor € 15 (retour) wordt u in een uur naar het centraal station van Milaan gereden.

Een andere mogelijkheid is met de trein van Bergamo naar Milaan. Ook deze reis duurt ongeveer een uur. Omdat het vliegveld geen treinstation heeft moet u dan wel eerst van het vliegveld naar het station van Bergamo met de airport bus van ATB. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een taxi te nemen of om op het vliegveld een auto te huren.

Milaan: mode en bezienswaardigheden
Milaan, centrum van mode en zakenwereld, heeft u veel indrukwekkende bezienswaardigheden te bieden. De belangrijkste zijn de enorme Dom, het oorspronkelijke paleis van de familie Visconti Castello Sforzesco, de basiliek Sant’Ambrogio en het klooster Santa Maria delle Grazie, waar Da Vinci’s beroemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal zich bevindt. Van recentere datum zijn de Pirellitoren en het voetbalstadion San Siro.

Als modestad nummer één, met de hoofdkantoren van Versace en Armani, is Milaan de ideale stad voor modefanaten. Quadrilatero della Moda is de wijk waar de bekende en meest prestigieuze merken te vinden zijn.

Kaart van Milaan
Grotere kaart van Milaan weergeven

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *