Nieuws,  Verenigd Koninkrijk

Manchester lijkt nieuwe bestemming vanaf Eelde te worden

Sun-Air of ScandinaviaMisschien kan er vanaf eind van dit jaar wel vanaf Eelde naar Manchester gevlogen worden. De Deense luchtvaartmaatschappij Sun-Air of Scandinavia heeft van het vliegveld van Manchester slots toegewezen gekregen om twee maal per dag vanaf Manchester naar Eelde te vliegen. De onderhandelingen met Groningen Airport Eelde moeten echter nog beginnen.

Slots toegekend
Bij slots gaat het om het toekennen van een tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een luchthaven. Vanaf 22 augustus zijn de slots voor de vluchten naar Eelde toegekend aan Sun-Air.

Intercontinentale vluchten
De mogelijke vluchten naar Manchester zijn ook interessant voor passagiers die intercontinentale vluchten willen maken. Er kan in Manchester worden overgestapt op vluchten naar bijvoorbeeld New York, Orlando, Las Vegas, Peking, Dubai en Hong Kong.

Sun-Air of Scandinavia
Als de vluchten doorgaan zullen ze worden uitgevoerd met een Dornier 328. Dit is een turboprop aangedreven toestel met plaats voor maximaal 33 passagiers.

Sun-Air is een Deense luchtvaartmaatschappij die de vluchten uitvoert onder de code van BA als franchisemaatschappij van British Airways. Ze vliegen nu al vanaf Manchester naar Billund en Gothenburg.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *