Londen

Met Flybe vliegt u vanaf Eelde naar Londen. Vanaf januari 2020 worden de vluchten uitgevoerd onder de vlag van Virgin Connect. Op alle dagen van de week kan gevlogen worden naar Londen Southend. De vluchten zijn een mooi begin van een citytrip naar Londen. Uiteraard kunt u ook voor zaken vanaf Eelde naar Londen vliegen.

Vluchtschema

Op alle dagen van de week kan er vanaf Eelde naar Londen gevlogen worden. Van maandag tot en met vrijdag zijn er drie vluchten op een dag. Zaterdag zijn er twee vluchten en op zondag is er één vlucht.

Op de werkdagen wordt er om 7:10 uur, 10:50 uur en 17:10 uur vertrokken vanaf Groningen Airport Eelde. Aankomst in Londen van de eerste vlucht is al om 7:25 uur plaatselijke tijd. Door zo’n vroege vlucht te combineren met een terugvlucht om 18:55 uur kunt u in één dag op en neer naar Londen.

Hieronder staat het complete vluchtschema. Houd er rekening mee dat het in Londen één uur vroeger is dan in Nederland.

DagenVanNaarVertrektijdAankomsttijd
maandag t/m vrijdagEeldeLonden Southend7:10 uur7:25 uur
maandag t/m vrijdagEeldeLonden Southend10:50 uur11:05 uur
maandag t/m vrijdagEeldeLonden Southend17:10 uur17:25 uur
zaterdagEeldeLonden Southend7:35 uur7:50 uur
zaterdagEeldeLonden Southend11:10 uur11:25 uur
zondagEeldeLonden Southend18:50 uur19:05 uur
maandag t/m vrijdagLonden SouthendEelde8:05 uur10:20 uur
maandag t/m vrijdagLonden SouthendEelde14:25 uur16:40 uur
maandag t/m vrijdagLonden SouthendEelde18:55 uur21:10 uur
zaterdagLonden SouthendEelde8:30 uur10:45 uur
zondagLonden SouthendEelde16:05 uur18:20 uur
zondagLonden SouthendEelde19:45 uur22:00 uur

Van Londen Southend naar de stad

London Southend Airport is een luchthaven gelegen ten oosten van de stad Londen en is al meerdere malen uitgeroepen tot de beste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.

De makkelijkste en voordeligste manier om naar het centrum van Londen te reizen is met de trein. Het treinstation is te vinden op loopafstand van de aankomsthal. Drie of vier maal per uur gaan er treinen van London Southend naar het centrum van Londen.

De reistijd naar Stratford Station is 44 minuten en in 53 minuten bent u op London Liverpool Street Station. Voor een treinkaartje van Southend naar Stratford betaald u £12,10 en een kaartje naar London Liverpool Street kost £15,10. U reist overigens met NS-dochter Abellio Greater Anglia.

Flybe

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Ze vliegen momenteel op 179 bestemmingen in 15 landen. De vluchten van Eelde naar Londen worden uitgevoerd met een ATR 72, die ruimte biedt aan 72 passagiers. U mag kosteloos één stuk handbagage meenemen van maximaal 7 kilo en met als maximale afmetingen 49 x 37 x 22 centimeter. Tegen extra kosten kan maximaal 20 of 40 kilo ruimbagage worden meegenomen.

Historie en vermaak

Londen is met net geen acht miljoen inwoners de grootste stad van Europa. De stad telt een heleboel historische gebouwen en een keur aan musea. Denk maar aan het British Museum, Westminister Abbey, de Tower of London, Buckingham Palace en de Big Ben. Daarnaast is het een bruisende stad die allerlei soorten vermaak biedt.

West End is het sociale en culturele hart van de stad. U vindt er restaurants, winkels, monumenten en bioscopen. Het is natuurlijk goed shoppen in Londen, met wereldberoemde winkelstraten als Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Jermyn Street, Sloane Street, Knightsbridge en boetiekjes rond Covent Garden en in Notting Hill.

Reisgids Londen

Bezoekt u Londen dan wilt u er zeker van zijn dat u de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden bezoekt. Bekijk daarom de gratis online reisgids over Londen van ArrivalGuides.

2 reacties

 • John Groeneweg

  Wij zijn uitermate verheugd met de hervatting van vluchten op Engeland. Wij zijn voornemens activiteiten in het buitenland op te gaan zetten. Wellicht komt het er ooit van een kantoorruimte te huren op Eelde? Heel veel succes met de vluchten in juni!
  Met vriendelijke groet,

  John Groeneweg
  C.E.O.
  Quick Traffic

 • Jaap Booij

  Geachte heer,
  omdat ik voor zaken regelmatig in Londen moet zijn zoek ik informatie over de verbinding Eelde-Londen en retoer. Op deze site vind ik echter alleen vakantiereizen. Waar kan ik de gevraagde info vinden?
  Met vriendelije groet
  J.Booij

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *