Nieuws,  Verenigd Koninkrijk

Londen nieuwe bestemming vanaf Eelde

Vanaf 5 juni heeft vliegveld Eelde er een bestemming bij. Flybe start dan met vluchten vanaf Eelde naar Londen Southend. Er wordt alle dagen van de week behalve zaterdag gevlogen naar het Londense vliegveld. Een ticket is er vanaf € 39,99.

Van Londen Southend naar de stad
London Southend Airport is een luchthaven gelegen ten oosten van de stad Londen en recent uitgeroepen tot beste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. Het treinstation is te vinden op loopafstand van de aankomsthal. Tussen de drie en acht maal per uur gaan er treinen van London Southend naar het centrum van Londen. De reistijd naar Stratford Station is 44 minuten en in 53 minuten bent u op London Liverpool Street Station.

Flybe
Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Ze vliegen momenteel op 179 bestemmingen in 15 landen. De vluchten van Eelde naar Londen gaan ze uitvoeren met een ATR 72, die ruimte biedt aan 72 passagiers.

Eerste jaar 20.000 passagiers
Topman Peter O’Mara van Flybe verwacht het eerste jaar 20.000 passagiers op de route van Eelde naar Londen te vervoeren. In het tweede jaar moet er gegroeid zijn naar 30.000 passagiers. Uit onderzoek blijkt dat elk jaar zo’n 200.000 inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe naar Londen vliegen. Het grootste deel vliegt via Schiphol. Met de lijndienst naar Londen Southend hoopt Groningen Airport Eelde dat een deel van deze reizigers kiest voor vertrek vanaf Eelde.

Ticket naar Londen Southend
Een ticket voor de vluchten van Eelde naar Londen Southend is er vanaf € 39,99 voor een enkele reis, inclusief toeslagen. Boeken van een ticket gaat eenvoudig via WTC.nl – World Ticket Center.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *