Het vliegveld Eelde

Op 23 mei 1931 is vliegveld Eelde officieel geopend door Jan Gerard Legro. Later is de weg waaraan de luchthaven ligt genoemd naar deze burgemeester van de gemeente Eelde. In 1988 heeft het vliegveld van Eelde de naam Groningen Airport Eelde gekregen.

Het vliegveld is verreweg de grootste luchthaven van Noord-Nederland. Sinds 1954 is de Rijksluchtvaartschool gevestigd op het vliegveld. Tegenwoordig is de pilotenschool geprivatiseerd en heet KLM Flight Academy. Verder zijn er vanaf Eelde  vakantievluchten naar de zon en naar wintersportbestemmingen.

Voorzieningen
Vanzelfsprekend vallen de voorzieningen op vliegveld Eelde in het niet bij de voorzieningen op Schiphol. Toch heeft het vliegveld wel veel voorzieningen in het “klein”.

Zo is er een airportshop waar u onder andere etenswaren, tijdschriften, parfums en dagbladen kunt kopen. Verder is er een restaurant, speelfaciliteiten voor kinderen en babyroom. Als u dat wilt kunt u gratis draadloos internetten op de luchthaven.

2 reacties

  • Miranda Werkman

    Goedenavond, vandaag zijn wij vanaf Turkije met uw Airline terug gevlogen naar Groningen airport Eelde. (Antalya-Eelde Groningen 13:15, uiteindelijk gevlogen om 13:55) Ik heb mijn bibliotheek boek bij u in het vliegtuig vergeten …Drakenelfen.
    Graag hoor ik van u wanneer het gevonden is. Met vriendelijke groet , Miranda Werkman

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *