Op 23 mei 1931 is vliegveld Eelde officieel geopend door Jan Gerard Legro. Later is de weg waaraan de luchthaven ligt genoemd naar deze burgemeester van de gemeente Eelde. In 1988 heeft het vliegveld van Eelde de naam Groningen Airport Eelde gekregen.

Het vliegveld is verreweg de grootste luchthaven van Noord-Nederland. Sinds 1954 is de Rijksluchtvaartschool gevestigd op het vliegveld. Tegenwoordig is de pilotenschool geprivatiseerd en heet KLM Flight Academy. Verder zijn er lijndiensten vanaf Eelde en natuurlijk vertrekken er vakantievluchten naar de zon.

Bestemmingen
Momenteel worden er van en naar vliegveld Eelde lijndiensten naar Londen en Gdansk onderhouden. Naar Londen Southend reist u met Flybe en de vluchten naar Gdansk worden door Wizz Air verzorgd.

In 2012 zijn de prijsvechters Vueling en Ryanair vanaf Eelde gaan vliegen. Beiden hebben de vluchten vanaf Eelde geschrapt.

Vanaf Eelde zijn er vakantievluchten naar Spanje (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Mallorca), Portugal (Algarve), Turkije (Antalya, Bodrum en Dalaman) en Griekenland (Kreta). De vluchten worden uitgevoerd door Transavia en Corendon.

Voorzieningen
Vanzelfsprekend vallen de voorzieningen op vliegveld Eelde in het niet bij de voorzieningen op Schiphol. Toch heeft het vliegveld wel veel voorzieningen in het “klein”.

Zo is er een airportshop waar u onder andere etenswaren, tijdschriften, parfums en dagbladen kunt kopen. Verder is er een restaurant, speelfaciliteiten voor kinderen en babyroom. Als u dat wilt kunt u gratis draadloos internetten op de luchthaven.