Nieuws

Groen licht voor baanverlenging

Uiteindelijk is het na een jarenlange juridische strijd dan zo ver: de start- en landingsbaan van Groningen Airport Eelde mag verlengd worden van 1800 naar 2500 meter. Bezwaren van omwonenden zijn door de Raad van State van tafel geveegd. Tegen de beslissing is geen hoger beroep mogelijk.

Feestvreugde
Voor de luchthaven is het besluit van de Raad van State reden om de vlag uit te hangen. Met de lang bevochten baanverlenging denkt Groningen Airport Eelde dat de luchthaven de mogelijkheid geeft om mee te groeien in de markt voor internationaal handelsverkeer. De verlengde baan zal zorgen voor een gezondere financiële exploitatie en meer bedrijvigheid verwacht het vliegveld.

Meer bestemmingen
Door de baanverlenging zullen de huidige vluchten naar Europese bestemmingen het zonder de nu nog vaak vereiste tussenstop kunnen doen. Daarnaast komen er volgens de directeur van de luchthaven Jos Hillen nieuwe bestemmingen in zicht. Als mogelijke nieuwe bestemmingen noemt hij Italië en Kopenhagen. Volgende week al zullen de eerste gesprekken hierover gevoerd worden.

Snel starten met werkzaamheden
Groningen Airport Eelde gaat nu zo snel mogelijk met de aannemers in gesprek. Het vliegveld wil de baanverlenging gerealiseerd hebben voor het winterseizoen 2012/2013.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *