Girona

In 2013 en 2014 vloog Ryanair vanaf Eelde naar de Spaanse plaats Girona. De vluchten naar het vliegveld van Girona waren een prima manier om goedkoop naar Barcelona te reizen. Helaas zijn de vluchten in 2015 niet voortgezet.

Als alternatief voor de vervallen vluchten vanaf Eelde naar Girona kunt u kiezen voor vertrek vanaf het vliegveld van Bremen. Ryanair vliegt vanaf Bremen naar Girona. Er wordt gevlogen op de woensdag en zondag.

Een andere mogelijkheid is vertrekken vanaf Eindhoven. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Girona en Reus. Beide luchthavens hebben een goede busverbinding met Barcelona.

Vlucht naar Girona boeken
U boekt uw vlucht naar Girona makkelijk en voordelig bij WTC.nl – World Ticket Center. Hieronder kunt u ook zoeken naar een geschikte vlucht.

Vervoer vanaf het vliegveld
Het vliegveld van Girona ligt zo’n 12 kilometer ten zuidwesten van de stad Girona. De makkelijkste manier om vanaf het vliegveld verder te reizen is per bus of door het huren van een auto.

Met de bus bent u in 25 minuten in het centrum van Girona. Deze bus gaat elk uur. Een auto huurt u voordelig via Auto Europe. Ze vergelijken de prijzen van alle grote autoverhuurders die aanwezig zijn op Girona Airport.

Veel reizigers gebruiken het vliegveld van Girona om door te reizen naar Barcelona. In vijf kwartier bent u in de hoofdstad van Catalonië. Handig is dat de vertrektijden van de bussen aansluiten op de vluchten van Ryanair. Let er bij de terugreis van Barcelona naar het vliegveld van Girona goed op dat u de juiste bus neemt. Er is ook een bus die naar Girona-stad gaat. U moet lijn 604 nemen. Een kaartje voor de bus kost voor een retourtje € 25 en een enkele reis kost € 16.

Behalve naar Girona-stad en Barcelona kunt u ook met de bus naar de Costa Brava. Er zijn twee maatschappijen die vervoer naar plaatsen zoals Lloret de Mar, Tossa de Mar, Roses en Blanes aanbieden, Moventis en Sagalés.

Girona ook een bezoek waard
Elk jaar maken vele miljoenen reizigers gebruik van het vliegveld van Girona maar verreweg de meesten laten Girona zelf links liggen en gaan direct door naar Barcelona. Hoewel Barcelona natuurlijk veel te bieden heeft is dit niet helemaal terecht. Qua cultuur en historie heeft Girona ook veel te bieden.

Bezienswaardigheden Girona
De historische binnenstad van Girona ligt op een heuvel aan de oever van de rivier Riú Onyar. De over de rivier ‘hangende’ gebouwen en de bruggen die de rivier oversteken zijn karakteristiek voor Girona.

In de loop van de geschiedenis werd Girona maar liefst 25 maal belegerd en zeven keer veroverd. Her en der zijn de verdedigingsmuren nog te vinden. Een hoogtepunt van Girona zijn de originele Arabische badhuizen uit de 12de eeuw.

De kathedraal van Girona ziet u al van verre liggen. Een trap met 90 treden brengt de bezoeker naar het hoofdportaal. De kathedraal is één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje.

De Joodse wijk, El Call Jueu, welke ontstaan is tussen de 12de en de 15de eeuw is één van de mooiste en omvangrijkste van Europa. Het Museu d’Historia dels Jueus geeft een goed beeld van de geschiedenis van de Joden in Girona.

Kaart van Girona
Grotere kaart van Girona weergeven

Barcelona populair
Met de bus bent u vanaf het vliegveld van Girona in vijf kwartier in Barcelona. Barcelona is met jaarlijks zo’n zeven miljoen toeristen die op bezoek komen een populaire stad. De stad heeft dan ook veel te bieden: een prima klimaat, veel bezienswaardigheden, lekker eten, de zee en een prima atmosfeer.

Bezienswaardigheden Barcelona
In Barcelona zijn veel historische monumenten te vinden maar de stad is toch vooral bekend vanwege de onnavolgbare bouwwerken die Antoni Gaudí rond 1900 ontwierp. De bekendste daarvan is natuurlijk de onconventioneelste kerk van Europa, de Sagrada Família. Andere must sees van Barcelona zijn de Ramblas, het stadion van FC Barcelona Camp Nou en musea als het Picassomuseum en het Miró.

Wilt u optimaal genieten van uw stedentrip naar Barcelona dan kunt u uw reis voorbereiden met deze gratis reisgids.

Kaart van Barcelona
Grotere kaart van Barcelona weergeven

3 reacties

 • A.Schoonbeek

  Ik wil graag boeken vanaf eelde naar girona alleen heb je op de heenweg een rare tijd , je komt dan pas om ongeveer half 12 in de avond aan. Als de tijden niet veranderen dan toch maar weer vanaf Amsterdam ( heel jammer).

 • Ottjes,Luuk

  M.

  Onbegrijpelijk geen reizen naar Barcelona en omgeving.Je hoort zo vaak van Noordelingen dat het zo gemakkelijk is vanaf Eelde en nu worden de reizen weer geschrapt, ik vind dat onbegrijpelijk.

  Waar ligt het nu aan??

  Met vriendelijke groeten,
  Luuk Ottjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *