Nieuws

Geen vluchten van Eelde naar Schiphol

foto: Pieter van Marion
foto: Pieter van Marion
Er komt geen lijndienst tussen vliegveld Eelde en Schiphol. In opdracht van de aandeelhouders van Groningen Airport Eelde is een onderzoek gehouden naar de haalbaarheid van zo’n lijndienst. Uit dit onderzoek blijkt dat KLM niets ziet in een verbinding tussen Eelde en Schiphol.

Volgens de aandeelhouders, de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Assen, Tynaarlo en Groningen, is er behoefte aan een regelmatige lijndienst. Zo zou via Schiphol de gehele wereld bereikbaar zijn vanaf Eelde.

Het zou voor de hand liggen dat KLM de verbinding zou gaan verzorgen. Uit het onderzoek blijkt nu dat KLM hier niets voor voelt. De afstand tussen Eelde en Amsterdam zou niet groot genoeg zijn en er is op Schiphol te weinig ruimte voor extra vluchten. Bovendien zouden de vluchten economisch niet rendabel zijn.

Eerder werd al bekend dat Groningen Airport Eelde spreekt met de Deense luchtvaartmaatschappij DAT. Er wordt gesproken over een lijndienst van Eelde naar Kopenhagen. Vanaf het vliegveld van Kopenhagen kan ook de hele wereld over gevlogen worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *