Gdansk

Helaas kan er niet meer met Wizz Air vanaf Eelde naar Gdansk worden gevlogen. Van 2014 tot maart 2018 vloog de de Hongaarse low-cost luchtvaartmaatschappij naar deze mooie Poolse Hanzestad.

Vluchtschema vanaf Eelde
Door Wizz Air wordt op maandag en vrijdag naar Gdansk Lech Walesa Airport gevlogen. Het vluchtschema is voor de maandag en vrijdag gelijk. Vertrek vanaf Eelde is om 18:10 uur en de aankomst in Gdansk om 19:30 uur. De vluchten van Gdansk naar Eelde vertrekken om 16:05 uur. Aankomst op Eelde is dan om 16:00 uur.

Wilt u naar Warschau, de hoofdstad van Polen, reizen dan is het mogelijk om vanaf Gdansk door te vliegen naar Warschau. LOT Polish Airlines en Ryanair verzorgen aansluitende vluchten.

Ticket van Eelde naar Gdansk
Een ticket voor de vluchten van Wizz Air naar Gdansk boekt u eenvoudig en voordelig via WTC.nl – World Ticket Center. Hieronder kunt u ook zoeken naar een vlucht. Als luchthaven van vertrek typt u Groningen in.

Wizz Air
Wizz Air is een Hongaarse low-cost airline die goedkope vluchten aanbiedt naar bestemmingen in Oost- en Midden-Europa. Sinds de eerste vlucht van Wizz Air in 2004 is de maatschappij flink gegroeid. Nu verzorgen ze de vluchten op meer dan 340 routes in Europa. Wizz Air vliegt met jonge Airbus A320-toestellen.

Zonder extra kosten is op de vluchten van Wizz Air handbagage met de afmetingen 42x32x25 centimeter toegestaan. Voor grotere handbagage (tot maximaal 56x45x25 centimeter) betaalt u extra.

Van het vliegveld naar Gdansk
Gdansk Airport ligt zo’n 16 kilometer van het centrum van Gdansk. De goedkoopste manier om van de luchthaven naar Gdansk te reizen is met het openbaar vervoer. Met bus 210 van ZTM Gdansk reist u in 40 minuten van Gdansk Airport (Port Lotniczy) naar het centraal station van Gdansk (Dworzec Glowny). Door de week rijdt de bus om de 30 minuten en op zaterdag, zondag en feestdagen één maal per uur. De dienstregeling treft u hier aan of u plant uw busreis via deze website.

De makkelijkste manier om naar het centrum te komen is met een taxi. Een taxistandplaats is vlak voor de terminal. Wilt u niet alleen maar naar het centrum van Gdansk maar ook verder reizen in Polen dan is het handig om op de luchthaven een auto te huren.

Wat heeft Gdansk te bieden?
Gdansk is een stad met 460.000 inwoners in het noorden van Polen gelegen aan de Oostzee. Het is één van de Hanzesteden. De culturele en commerciële banden met de Nederlanden hebben nu nog zichtbare sporen achtergelaten in de stad die tot 1945 Danzig heette.

Het mooi historisch centrum met grachtenpanden en sfeervolle pleinen en straten is een ware toeristische trekpleister. Door de ligging aan de Oostzee heeft Gdansk ook een zandstrand met een lengte van ongeveer zes kilometer. Verder is er een oude havenwerf met kunstexposities en hippe cafés.

Wilt u graag weten wat u gezien en gedaan moet hebben in Gdansk, waar u het lekkerste kunt eten en drinken, wat de leukste bars zijn en waar u goed kunt shoppen dan kunt u terecht bij ArrivalGuides. Deze online gratis reisgids maakt u wegwijs in Gdansk.

Kaart van Gdansk
een grotere kaart van Gdansk »

Gdansk in beeld

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *