Nieuws,  Polen

Gdansk nieuwe bestemming vanaf Eelde

Gdansk vanaf Eelde
Grachtenpanden in Gdansk – foto: josef.stuefer
Vanaf oktober heeft Groningen Airport Eelde er een nieuwe bestemming bij. De Hongaarse low-cost luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf 28 oktober 2014 twee maal in de week vliegen naar de Poolse stad Gdansk.

Gdansk is een aantrekkelijke stad voor een stedentrip. Chiel Stutterheim, adjunct-directeur van Groningen Airport Eelde, is enthousiast: ‘Gdansk is een prachtige stad voor een citytrip. De Hanzestad ligt aan de Oostzee en heeft een mooi historisch centrum met grachtenpanden, pleinen en straten. Ook heeft Gdansk mooie nabijgelegen zandstranden’.

Naast passagiers die een weekendje naar Gdansk gaan mikt Wizz Air met de verbinding tussen Eelde en Gdansk op de vele Polen die in het noorden van Nederland en de grensstreek met Duitsland werken of studeren. Deze groep van zo’n 45.000 Polen moet nu voor bezoek aan familie en vrienden in Polen een lange auto- of busrit maken.

Wizz Air gaat het hele jaar door vliegen op dinsdag en zaterdag. Tickets zijn te boeken vanaf € 19,95 voor een enkele reis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *