Energiewacht Tour start bij Groningen Airport Eelde

Vrijdag zal de derde etappe van de Energiewacht Tour van start gaan bij Groningen Airport Eelde. De vijfdaagse Groningse wielerkoers voor vrouwen maakt op de derde dag een uitstapje naar Drenthe. Na de start om 10 uur bij het vliegveld gaan de rensters drie rondjes door Drenthe fietsen. Rond 12:30 uur finishen de vrouwen na een kleine 100 kilometer aan de Westerhorn in Eelde.

De Energiewacht Tour heeft een sterk deelnemersveld. Sprintster Kirsten Wild, die woensdag de eerste etappe in Delfzijl won, is favoriet voor de eindoverwinning. Ook de winnaar van vorig jaar, Ellen van Dijk, is weer van de partij. Ze is de kersverse winnaar van de Ronde van Vlaanderen en wereldkampioen tijdrijden. Verder aan de start de Engelse Lizzie Armitstead, leidster in de wereldbeker en tweede op de Olympische Spelen.

Op dezelfde dag als de etappe in Drenthe staat in de middag een ploegentijdrit rond het Oldambtmeer op het programma. De wereldkampioen op dit onderdeel Specialized-lululemon, met Trixi Worrack, Lisa Brennauer, Evelyn Stevens en Carmen Small, doet mee met de Energiewacht Tour. Zaterdag wordt op RTL 7 een samenvatting uitgezonden van de etappe vanaf vliegveld Eelde.

Leave a Comment!