Nieuws

Eerste vlucht vanaf Eelde naar Kopenhagen

Vandaag is er een eerste vlucht vanaf Eelde vertrokken naar Kopenhagen. Het is een promotievlucht met Drentse ondernemers en politici. Groningen Airport Eelde hoopt dat deze vlucht van de Deense vliegmaatschappij Danish Air Transport een voorbode is van een dagelijkse lijndienst tussen Eelde en Kopenhagen.

Goederentrein naar Malmö
Naast het promoten van een vliegverbinding tussen Eelde en Kopenhagen zijn de ondernemers en politici naar Denemarken gereisd om in Malmö een goederentrein te verwelkomen. Deze trein is de eerste van een lijndienst tussen Coevorden en Malmö.

Financiering nog niet rond
Danish Air Transport is al enige tijd de mogelijkheden van vluchten vanaf Groningen Airport Eelde aan het verkennen. Er zijn inmiddels al afspraken over de afhandeling van bagage gemaakt tussen Danish Air Transport en de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Deze laatste maatschappij verzorgt intercontinentale vluchten naar zo’n 80 bestemmingen.

Voor de financiering van een lijndienst is volgens Marco van de Kreeke, de directeur van Groningen Airport Eelde, nog een half miljoen tot een miljoen euro nodig. “Zodra de garantie er is dat de financiering rond komt, duurt het naar verwachting nog een half jaar voor we kunnen vliegen naar Kopenhagen.”

Kopenhagen als hub
Kopenhagen zou naast eindbestemming moeten gaan functioneren als hub. Dit is de benaming die in de wereld van de luchtvaart wordt gebruikt voor een luchthaven waar wordt overgestapt op andere vluchten. Door de samenwerking van Danish Air Transport met SAS kan dan vanaf Eelde via Kopenhagen over de gehele wereld worden gevlogen.

Ook nog een andere bestemming?
Als alles doorgaat is het de bedoeling dat er dagelijks ’s morgens en ’s avonds een vlucht naar Kopenhagen gaat. Het toestel zou Eelde als standplaats krijgen. Voor de tijd tussen de vluchten wordt nog gekeken naar andere interessante bestemmingen vanaf Eelde.

2 reacties

    • vliegen vanaf eelde

      Er is nooit een lijndienst vanaf Eelde naar Kopenhagen geweest. Het is bij een eenmalige vlucht gebleven.

      Vliegveld Eelde is nog wel steeds op zoek naar een luchtvaartmaatschappij die vanaf Eelde wil vliegen naar een groter vliegveld (zoals die van Kopenhagen). Via zo’n zogenaamde hub kunnen dan bestemmingen over de hele wereld bereikt worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *