Denemarken,  Nieuws

Eerste vliegtuig uit Kopenhagen aangekomen op Eelde

Vanochtend om kwart over negen landde het eerste vliegtuig uit Kopenhagen op vliegveld Eelde. Hiermee is een nieuwe lijndienst vanaf Eelde van start gegaan. De vluchten van en naar Kopenhagen zijn belangrijk voor vliegveld Eelde omdat door de verbinding met het internationale vliegveld van Kopenhagen Eelde verbonden wordt met bestemmingen over de hele wereld.

Het Embraer-vliegtuig van Nordica werd, zoals te doen gebruikelijk, door de brandweer van Groningen Airport Eelde verwelkomt met een ereboog van water. Vanaf vandaag worden er elf vluchten per week uitgevoerd. Doordeweeks twee vluchten op een dag en op zondag één.

De eerste vlucht bracht 32 passagiers van Eelde naar Kopenhagen. Het merendeel daarvan, ruim twintig reizigers, had Kopenhagen als eindbestemming. De rest ging vanaf het vliegveld van Kopenhagen verder reizen naar Zweden, Qatar, Finland en Polen. Groningen Airport Eelde denkt door de nieuwe bestemming in het eerste jaar 30.000 extra passagiers te trekken. Later moet dit dan doorgroeien naar 40.000 passagiers per jaar.

Tickets voor de vluchten naar Kopenhagen zijn vanaf € 129 voor een retourtje verkrijgbaar via WTC.nl – World Ticket Center. De vluchten van Nordica zijn te vinden onder de naam Adria Airways. Dit komt door de licentie waarmee Nordica opereert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *