Denemarken,  Nieuws

Eelde heeft straks een lijndienst met Kopenhagen

Vanaf september zal er een lijndienst tussen Groningen Airport Eelde en het vliegveld van Kopenhagen komen. Op 19 september 2016 begint de Estse luchtvaartmaatschappij Nordica met de vluchten. Met de vluchten naar Kopenhagen heeft vliegveld Eelde een felbegeerde verbinding met een hub-luchthaven binnengehaald.

Hub-luchthaven
Door te vliegen op zo’n luchthaven kunnen passagiers vanaf Eelde over de hele wereld vliegen. Er kan op de internationale luchthaven van de Deense hoofdstad worden overgestapt op vluchten met bestemmingen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China. Kopenhagen is de belangrijkste hub van SAS.

Vluchtschema
Doordeweeks wordt er tweemaal per dag naar Kopenhagen gevlogen en op zondag éénmaal. Er wordt om 9:10 uur en 19:15 uur vertrokken vanaf Eelde. Op zondag gaat alleen de avondvlucht. In 1 uur en 10 minuten bent u vanaf Eelde in Kopenhagen.

Nordica
Nordica is de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland. Op de lijndienst naar Kopenhagen zal een Embraer ERJ-145 worden ingezet. Dit vliegtuig biedt plaats aan 50 passagiers. De vluchten van Nordica worden uitgevoerd met de AOC-licentie (Air Operators Certificate) van de Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways.

Vlucht boeken
Een ticket voor een vlucht vanaf Eelde naar Kopenhagen kan worden geboekt via WTC.nl – World Ticket Center. Natuurlijk is het ook mogelijk om een ticket inclusief doorverbindingen te boeken. Door de licentie waarmee ze opereren zijn de vluchten van Nordica te vinden onder de naam Adria Airways.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *