Vliegen vanaf Eelde

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eelde

Spanje

Vanaf Eelde kunt u naar vier bestemmingen in Spanje vliegen. U kunt op vakantie naar het in de Middellandse Zee gelegen eiland Mallorca en de Canarische Eilanden Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Naar Mallorca wordt tijdens het zomerseizoen gevlogen. Lanzarote is alleen in de winter een bestemming en naar Tenerife en Gran Canaria kunt u het hele jaar vliegen. De Canarische Eilanden zijn een ideale winterzon bestemming!

Vluchtschema Gran Canaria vanaf Eelde
TUI vliegt naar de op Gran Canaria gelegen luchthaven van Las Palmas. De vluchten zijn zowel in de zomer als in de winter op de maandag en vrijdag. Er wordt zonder tussenstop gevlogen.

Vluchtschema Tenerife vanaf Eelde
De vluchten vanaf Eelde naar Tenerife worden door Transavia verzorgd. Het hele jaar wordt er één maal per week gevlogen. De non-stop vluchten vanaf Eelde naar Tenerife zijn op vrijdag.

Vluchtschema Lanzarote vanaf Eelde
Transavia vliegt in het winterseizoen naar Lanzarote. Er wordt op donderdag gevlogen. De eerste vlucht vertrekt op 1 november 2018 en de laatste gaat op 28 maart 2019.

Vluchtschema Mallorca vanaf Eelde
Vanaf eind april tot begin oktober kunt u vanaf Eelde ook naar Palma de Mallorca vliegen. Transavia vliegt op woensdag en zondag zonder tussenstop naar Mallorca. De eerste vlucht in 2019 zal op 21 april zijn. Op 6 oktober is de laatste vlucht voor 2019 naar Mallorca.

Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Het klimaat van de Canarische Eilanden maakt een vakantie in het hele jaar aantrekkelijk. In de winter is het vaak lenteachtig met een grote kans op zon, temperaturen rond de 20 graden en een kleine kans op regen. In de zomer kan het warm zijn maar het is er meestal minder heet dan langs de Spaanse Costa’s.

Gran Canaria
Gran Canaria kent een grote verscheidenheid aan natuur. Tussen de grootste toeristenstad Playa del Ingles en Maspalomas is een groot woestijnachtig duingebied dat prachtig combineert met de zee.

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is een vulkanisch eiland en de grootste vulkaan van het eiland is ook direct de hoogste berg van Spanje. De slapende El Teide ligt 3718 meter boven zeeniveau. De vulkaan en het omliggende park Marque Nacional del Teide staat op de erfgoedlijst van de UNESCO en is prima met een (huur)auto te bereiken.

Verder staat Tenerife bekend om het aangename klimaat en de stranden. Het klimaat is door de de passaatwind en ligging gelijkmatig. In de winter is het zo’n 19 graden en in de zomer wordt het rond de 28 graden. Tenerife heeft veel schitterende stranden. Sommige stranden zijn volledig zwart door de vulkanische oorsprong van het eiland. Door velen wordt echter het kunstmatig aangelegde Playa de las Teresitas als mooiste strand van Tenerife aangemerkt. Het goudgele fijne zand komt uit de Sahara!

Lanzarote
Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden. Het eiland is voor een groot deel bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap door het vrijwel ontbreken van begroeiing. Het oorspronkelijk karakter van het eiland is voor een groot deel behouden. Gebouwen mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen en er worden eisen gesteld aan de kleuren. De gebouwen moeten wit zijn met groene, blauwe of bruine kozijnen en deuren.

Mallorca
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Dit is een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee waartoe ook Ibiza en Menorca behoren. Overigens is Mallorca in het Catalaans Majorca. Het eiland heeft een gevarieerd landschap en een rijke cultuur. Hoog boven de hoofdstad van het eiland, Palma, ligt een enorme gotische kathedraal.

Reizen vanaf Eelde naar Spanje
Bij Sunweb, Eliza was here of TUI boekt u een complete vakantie naar Spanje vanaf vliegveld Eelde. Wilt u alleen een ticket naar één van de Spaanse bestemmingen boeken dan doet u dit bij WTC.nl – World Ticket Center.

Eén reactie

  1. M.

    Wanneer wordt er gevlogen naar Barcelona en omstreken ?

    gr.Luuk Ottjes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.