Jarenlang kon er vanaf Eelde gevlogen worden naar Faro in Portugal. In 2020 komt hier helaas een einde aan. Faro is de hoofdstad van de Algarve. Deze streek is gelegen in het zuidoosten van Portugal. De prachtige kust en het zachte klimaat trekken het hele jaar door vakantiegangers.

Niet meer naar Faro vanaf Eelde

Transavia vloog de afgelopen jaren in de zomer twee maal per week naar de Algarve. Er werd zonder tussenstop gevlogen naar de enige luchthaven van de Algarve, het vliegveld van Faro. Binnen zo’n 20 minuten bent u vanaf de luchthaven met de bus op het busstation in het centrum van Faro.

Algarve

Het landschap van de Algarve is zeer gevarieerd. Aan de westzijde van Faro zijn er rotsformaties met kleine strandjes en aan de oostzijde van Faro lagunes en kilometerslange zandige stranden. Het heuvelachtige binnenland, met als hoogste punt de 902 meter hoge Foia, is nog vrijwel niet ontdekt door toeristen.

Populaire plaatsen aan de kust zijn Albufeira, Portimão en Lagos. Het op zo’n 40 autominuten van het vliegveld van Faro gelegen Albufeira is de toeristische hoofdstad van de Algarve geworden.

Reizen vanaf Eelde naar Portugal

Bij Sunweb, TUI en Eliza was here boekt u een complete vakantie naar Portugal vanaf vliegveld Eelde. Wilt u alleen een ticket naar Faro boeken dan kunt u bij WTC.nl – World Ticket Center terecht.