Portugal

Jarenlang kon er vanaf Eelde gevlogen worden naar Faro in Portugal. In 2020 komt hier helaas een einde aan. Faro is de hoofdstad van de Algarve. Deze streek is gelegen in het zuidoosten van Portugal. De prachtige kust en het zachte klimaat trekken het hele jaar door vakantiegangers.

Niet meer naar Faro vanaf Eelde

Transavia vloog de afgelopen jaren in de zomer twee maal per week naar de Algarve. Er werd zonder tussenstop gevlogen naar de enige luchthaven van de Algarve, het vliegveld van Faro. Binnen zo’n 20 minuten bent u vanaf de luchthaven met de bus op het busstation in het centrum van Faro.

Algarve

Het landschap van de Algarve is zeer gevarieerd. Aan de westzijde van Faro zijn er rotsformaties met kleine strandjes en aan de oostzijde van Faro lagunes en kilometerslange zandige stranden. Het heuvelachtige binnenland, met als hoogste punt de 902 meter hoge Foia, is nog vrijwel niet ontdekt door toeristen.

Populaire plaatsen aan de kust zijn Albufeira, Portimão en Lagos. Het op zo’n 40 autominuten van het vliegveld van Faro gelegen Albufeira is de toeristische hoofdstad van de Algarve geworden.

Reizen vanaf Eelde naar Portugal

Bij Sunweb, TUI en Eliza was here boekt u een complete vakantie naar Portugal vanaf vliegveld Eelde.

9 reacties

 • JT Vellema

  We willen graag met ca 10 personen vliegen vanaf Eelde naar Algarve op 21 van maart vetrek met retour op 24 maart retour. Gaarne mogelijkheden doorgeven svp.

 • CarKruid

  We willen graag op een maandag in april (v.a. 8 april) voor een week naar Portugal, op de sites zijn weinig vluchten die kant op. Komen er in de loop van de tijd meer vluchten bij?

  • vliegen vanaf eelde

   In april zijn er inderdaad weinig vluchten. Dit komt doordat vliegveld Eelde van 10 tot en met 23 april gesloten is. Er wordt dan gewerkt aan de baanverlenging. Op vrijdag 26 april en maandag 29 april zijn er dan weer vluchten naar Faro.

 • AJ Knegt

  We zijn al vaak via Eelde naar Corfou gevlogen –super.
  We kunnen nu van de Griekse eilanden allen nog Kos en Kreta vinden.Ook daar zijn We al eens geweest Daar gaat nu niet onze voorkeur naar uit.
  Wat worden de mogelijkheden na de baanverlenggingen?Wordt er dan weer op Corfou gevlogen of op meerdere Griekse eilanden?
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *