Bereikbaarheid vliegveld Eelde

Uw vakantie beginnen vanaf vliegveld Eelde kan u behoorlijk wat reistijd besparen. U moet natuurlijk wel weten hoe u op het vliegveld moet komen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de luchthaven eenvoudig te bereiken.

Met de auto
Vliegveld Eelde, of zoals het vliegveld officieel heet Groningen Airport Eelde, is zo’n 15 kilometer ten zuiden van de stad Groningen te vinden. Op het kaartje kunt u de ligging bekijken.

Zowel vanaf Groningen als Assen is het vliegveld makkelijk te bereiken via de snelweg A28. U neemt dan afrit 37, Eelde.

Plan hier uw reis naar vliegveld Eelde. Het vliegveld is gelegen aan de Machlaan 14 A, 9761 TK in Eelde.

Met het openbaar vervoer
Er is een snelle busverbinding tussen de binnenstad van Groningen en het vliegveld. Dit is lijn 100 van Qbuzz. Deze shuttle bus begint op het hoofdstation van Groningen. Daarna is er nog een halte op het Zuiderdiep in de stad. Via de A28 gaat de bus daarna naar het vliegveld.

De shuttle bus geeft aansluiting op de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten vanaf Eelde naar Londen. De dienstregeling staat op de site van Qbuzz. U kunt de OV-chipkaart gewoon gebruiken in de shuttle bus. Heeft u niet zo’n kaart dan is het ook mogelijk om in de bus een los kaartje te kopen.

Een andere mogelijkheid om met de bus naar het vliegveld te reizen vanuit de stad Groningen is met lijn 9 van Qbuzz. Er is een halte vlak voor het vliegveld. Vanaf Assen neemt u lijn 50. U stapt dan uit bij het plaatsje De Punt. Vanaf hier kunt u naar het vliegveld wandelen (500 meter) of overstappen op lijn 9.

U kunt uw busreis plannen via 9292.nl of de site van Qbuzz. Het vliegveld is gelegen aan de Machlaan 14 A, 9761 TK in Eelde.

Met een taxi
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de taxi naar het vliegveld te gaan. Laat u bijvoorbeeld rijden door Taxi Groningen of het vanuit Assen, Emmen en Groningen opererende taxibedrijf Taxi Dorenbos.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *