Nieuws

Baanverlenging definitief

De baanverlenging van vliegveld Eelde kan nu definitief doorgaan. De Raad van State heeft woensdag wederom bezwaren van omwonenden afgewezen.

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) en verschillende milieuorganisaties hadden bezwaar gemaakt tegen de ontheffing die Groningen Airport Eelde had gekregen voor het verplaatsen van het leefgebied van vleermuizen in verband met de aanstaande baanverlenging. Deze ontheffing is in 2009 door de toenmalige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg verleend.

De Raad van State wijst de bezwaren af. “We hebben alles goed bekeken en we vinden dat de minister die ontheffingen mocht verlenen”, aldus een woordvoerder van de Raad. Vliegveld Eelde gaat verschillende maatregelen nemen ten behoeve van de vleermuizen. Er wordt onder meer een vleermuizenkelder aangelegd en er worden bomen geplant om nieuwe vliegroutes voor de vleermuizen te maken.

In april volgend jaar moet de baanverlenging klaar zijn. Met de langere start- en landingsbaan is het dan mogelijk grotere vliegtuigen te ontvangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *