Vliegen vanaf Eelde

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eelde

Griekenland

Vanaf Eelde wordt er gevlogen naar de Griekse eilanden Kreta en Kos. De Griekse eilanden bieden uiteenlopende attracties als beschutte baaien, bruisende badplaatsen en traditionele dorpjes in de heuvels. Daarnaast treft u er veel historische plekken en archeologische vindplaatsen aan.

Vluchtschema Kreta vanaf Eelde
Er zijn maar liefst vijf vluchten per week vanaf Eelde naar Heraklion op Kreta. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia, TUI en Corendon. Er wordt gevlogen van april tot en met oktober.

Transavia vliegt op de maandag en vrijdag. De eerste vlucht van 2017 is op 14 april. De laatste vlucht is op 27 oktober. Op maandag wordt er om 15:40 uur vertrokken vanaf Eelde. Aankomst op Kreta is om 21:35 uur. De terugvlucht van Heraklion naar Eelde vertrekt om 12:20 uur. Op Eelde is de landing om 15:00 uur. De vlucht van vrijdag vertrekt om 15:05 uur vanaf Eelde. Aankomst is om 21:00 uur. De vlucht van Kreta naar Eelde vertrekt op vrijdag om 11:45 uur. Om 14:25 uur landt u weer op Eelde.

Ook TUI vliegt tweemaal per week naar Kreta vanaf Eelde. Ze vliegen op donderdag en zondag. Op 20 april 2017 is de eerste vlucht en op 19 oktober 2017 vertrekt het laatste vliegtuig naar Heraklion. Gedurende deze periode wordt er niet altijd op zondag gevlogen. De eerste vlucht op zondag is op 4 juni 2017 en de laatste op 1 oktober 2017.

De vluchten van TUI naar Kreta op donderdag vertrekken om 18:05 uur vanaf Eelde. Aankomst op het vliegveld van Heraklion is dan om 22:55 uur. De terugvluchten van Heraklion naar Eelde vertrekken op donderdag om 13:15 uur. Op Eelde wordt om 17:45 uur geland. De zondagsvluchten vertrekken om 16:55 uur vanaf Eelde om dan om 23:15 uur aan te komen op Kreta. De terugvlucht vertrekt om 13:30 uur en komt om 16:35 uur aan op Eelde.

Op de heen- of terugvlucht is er bij TUI een tussenlanding op het vliegveld van Rotterdam. De vlucht van donderdag kent op de terugvlucht een tussenlanding en de vlucht van zondag op de heenvlucht.

Corendon vliegt op elke vrijdag vanaf 21 april 2017 naar Kreta. De laatste mogelijkheid om met Corendon naar Kreta te vliegen is op 27 oktober 2017. Om 16:45 uur vertrekken de vluchten van Corendon vanaf Eelde naar Kreta. Aankomst op het vliegveld van Heraklion is om 21:45 uur. De vlucht van Kreta naar Eelde vertrekt om 11:35 uur. Om 16:15 uur bent u dan weer op Eelde. De heenvlucht is non-stop en op de terugvlucht is er een tussenstop op het vliegveld van Eindhoven.

Vluchtschema Kos vanaf Eelde
De vluchten naar Kos worden verzorgd door Corendon. Ze vliegen op de dinsdag. De eerste vlucht is op 18 april 2017. Op 31 oktober 2017 is voor dit jaar de laatste mogelijkheid om naar Kos te reizen.

Vertrek van de vluchten vanaf Eelde naar Kos is om 16:40 uur. Aankomst op Kos is dan om 21:35 uur. De terugvlucht van Kos naar Eelde vertrekt om 11:35 uur. Om 16:10 uur bent u weer terug op vliegveld Eelde. De vluchten naar Kos zijn zonder tussenstop. De vluchten terug naar Eelde hebben een tussenstop op Eindhoven.

Kreta
Kreta trekt veel toeristen, van wie de meeste willen genieten van de zon, de zee en de ontspannen sfeer. Het is het grootste Griekse eiland met een lengte van 260 kilometer en een breedte die varieert tussen 12 en 60 kilometer. Kreta biedt u helderblauwe zeeën en fraaie zandstranden. Landinwaarts zijn oude Minoïsche paleizen en imposante berglandschappen te vinden.

De meeste toeristen verblijven aan de noordkust van Kreta in plaatsen als Chersonissos, Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos. Doordat Kreta zo groot is lukt het zeker wel rustige plekjes te vinden.

Wilt u uw reis naar Kreta thuis goed voorbereiden en tijdens uw vakantie niets missen dan kunt u het beste een reisgids over Kreta aanschaffen. Populair is de gids Capitool Compact Kreta (plus uitneembare kaart) en het e-boek Wat & Hoe Select Kreta.

Kos
Kos ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de Dodekanesos. Kos is grotendeels vlak en is hierdoor goed op de fiets te verkennen. Het heeft mooie zand- en fijngrindstranden en is rijkelijk bedeeld met historische plekken. Er zijn archeologische vindplaatsen, ruïnes en kastelen te vinden op het eiland.

Reizen vanaf Eelde naar Griekenland
Bij WTC.nl – World Ticket Center, Corendon, Sunweb, Eliza was here of Neckermann boekt u een reis naar Kreta of Kos vanaf vliegveld Eelde.

Wilt u alleen een ticket voor een vlucht naar Kreta of Kos dan boekt u die bij WTC.nl – World Ticket Center. Om uw vakantie compleet te maken regelt u overnachtingen in een hotel of appartement.

met Sunweb vanaf Eelde naar Griekenland met Corendon vanaf Eelde naar Griekenland met Eliza was here vanaf Eelde naar Griekenland op vakantie vanaf Eelde naar Griekenland met WTC.nl - World Ticket Center een voordelig hotel in Griekenland zoeken

4 reacties

 1. Tot mijn schrik zie ik dat de vluchten vanaf Eelde naar mijn favoriete eiland Rhodos (en trouwens ook naar Corfu) vanaf dit jaar zijn geschrapt! Ongelofelijk jammer en ook onbegrijpelijk. Kunt u mij uitleggen waardoor deze keuze gemaakt is? Ik weet zeker dat jullie veel toeristen teleurstellen. Ik ga beslist niet naar Kos of Kreta namelijk. En zal dus vanaf Amsterdam moeten vliegen en geen gebruik meer maken van julie reizen vanaf Eelde.

  Gr
  Peter Smids

  View Comment
  • Inderdaad is het heel jammer dat er vanaf Eelde niet meer gevlogen wordt naar Rhodos en Corfu. De beslissing om de vluchten te schrappen is genomen door Transavia. Hier leest u meer over de achtergronden van dit besluit.

   View Comment
 2. Ja, ook wij hopen dat transavia de vluchten hervat naar onze favoriete eiland Rhodos

  View Comment
 3. Kunt u ook aangeven wanneer er naar griekenland wordt gevlogen vanaf april 2018 ? op de site staat alles nog van 2017.
  ik ben benieuwd naar eind april 2018.

  View Comment

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Maak de som (om spam tegen te gaan) *