Vliegen vanaf Eelde

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eelde

Griekenland

Vanaf Eelde wordt er gevlogen naar twee Griekse eilanden. U kunt vliegen naar Kos of naar Heraklion op Kreta. De eilanden trekken veel toeristen, van wie de meeste willen genieten van de zon, de zee en de ontspannen sfeer.

De Griekse eilanden bieden uiteenlopende attracties als beschutte baaien, bruisende badplaatsen en traditionele dorpjes in de heuvels. Daarnaast treft u er veel historische plekken en archeologische vindplaatsen aan.

Vluchtschema vanaf Eelde
Alle vluchten naar de Griekse eilanden vanaf Eelde worden uitgevoerd door Transavia. Vanaf eind april tot en met oktober kunt u naar Griekenland en alle vluchten kennen een tussenlanding op vliegveld Maastricht of Rotterdam.

Naar Heraklion op Kreta wordt twee maal in de week gevlogen, op woensdag en zondag. De eerste vlucht van 2014 is op 27 april. De laatste mogelijkheid om op woensdag naar Kreta te vliegen is op 1 oktober 2014. De zondagse vluchten gaan wat langer door: de laatste voor 2014 is op zondag 26 oktober.

Op de donderdag en zondag wordt er door Transavia vanaf Eelde naar Kos gevlogen. Op 24 april 2014 vliegt het eerste vliegtuig naar Kos en op 26 oktober gaat de laatste van 2014. Dit is een vlucht op zondag. De laatste vlucht op donderdag vertrek op 2 oktober 2014.

Kreta
Kreta is het grootste Griekse eiland met een lengte van 260 kilometer en een breedte die varieert tussen 12 en 60 kilometer. Kreta biedt u helderblauwe zeeën en fraaie zandstranden. Landinwaarts zijn oude Minoïsche paleizen en imposante berglandschappen te vinden.

De meeste toeristen verblijven aan de noordkust van Kreta in plaatsen als Chersonissos, Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos. Doordat Kreta zo groot is lukt het zeker wel rustige plekjes te vinden.

Wilt u uw reis naar Kreta thuis goed voorbereiden en tijdens uw vakantie niets missen dan kunt u het beste een reisgids over Kreta aanschaffen. Populair is de gids Capitool Compact Kreta (plus uitneembare kaart) en het e-boek Wat & Hoe Select Kreta.

Kos
Kos ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de Dodekanesos. Kos is grotendeels vlak en is hierdoor goed op de fiets te verkennen. Het heeft mooie zand- en fijngrindstranden en is rijkelijk bedeeld met historische plekken. Er zijn archeologische vindplaatsen, ruïnes en kastelen te vinden op het eiland.

Meer over Kos leest u in een reisgids, bijvoorbeeld 100% Rhodos, Kos & Dodekanesos of ANWB Extra Kos.

Reizen vanaf Eelde naar Griekenland
Bij de volgende reisorganisaties boekt u een reis naar Griekenland vanaf vliegveld Eelde.

reizen van Sunweb vanaf Eelde naar Griekenland »
reizen van Jiba vanaf Eelde naar Griekenland »
reizen van Eliza was here vanaf Eelde naar Griekenland »
reizen van Neckermann vanaf Eelde naar Griekenland »
reizen van OpVakantieVanafEelde naar Griekenland »
via WTC.nl – World Ticket Center een ticket vanaf Eelde naar Griekenland boeken »

met Eliza was here vanaf Eelde naar Griekenland met Sunweb vanaf Eelde naar Griekenland met Jiba vanaf Eelde naar Griekenland met OpVakantieVanafEelde naar Griekenland met Neckermann vanaf Eelde naar Griekenland vliegen vanaf Eelde naar Griekenland met WTC.nl - World Ticket Center

3 reacties

  1. Tot mijn schrik zie ik dat de vluchten vanaf Eelde naar mijn favoriete eiland Rhodos (en trouwens ook naar Corfu) vanaf dit jaar zijn geschrapt! Ongelofelijk jammer en ook onbegrijpelijk. Kunt u mij uitleggen waardoor deze keuze gemaakt is? Ik weet zeker dat jullie veel toeristen teleurstellen. Ik ga beslist niet naar Kos of Kreta namelijk. En zal dus vanaf Amsterdam moeten vliegen en geen gebruik meer maken van julie reizen vanaf Eelde.

    Gr
    Peter Smids

    • Inderdaad is het heel jammer dat er vanaf Eelde niet meer gevlogen wordt naar Rhodos en Corfu. De beslissing om de vluchten te schrappen is genomen door Transavia. Hier leest u meer over de achtergronden van dit besluit.

  2. Ja, ook wij hopen dat transavia de vluchten hervat naar onze favoriete eiland Rhodos

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.