Vliegen vanaf Eelde

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eelde

Griekenland

Vanaf Eelde wordt er gevlogen naar twee Griekse eilanden. U kunt vliegen naar Kos en Heraklion op Kreta. De eilanden trekken veel toeristen, van wie de meeste willen genieten van de zon, de zee en de ontspannen sfeer.

De Griekse eilanden bieden uiteenlopende attracties als beschutte baaien, bruisende badplaatsen en traditionele dorpjes in de heuvels. Daarnaast treft u er veel historische plekken en archeologische vindplaatsen aan.

Vluchtschema vanaf Eelde
De vluchten naar Kos en Kreta vanaf Eelde worden uitgevoerd door Transavia. Vanaf eind april kunt u naar deze twee Griekse eilanden.

Naar Heraklion op Kreta wordt twee maal in de week gevlogen, op maandag en vrijdag. Op het vliegveld van Rotterdam is een tussenlanding. De eerste vlucht van 2016 is op 25 april. De laatste mogelijkheid om naar Kreta te vliegen is op 14 oktober 2016.

Op de donderdag en zondag wordt er door Transavia vanaf Eelde naar Kos gevlogen. Er is op vliegveld Rotterdam een tussenstop. Op 28 april 2016 vliegt het eerste vliegtuig naar Kos en op 23 oktober gaat de laatste van 2016.

Kreta
Kreta is het grootste Griekse eiland met een lengte van 260 kilometer en een breedte die varieert tussen 12 en 60 kilometer. Kreta biedt u helderblauwe zeeën en fraaie zandstranden. Landinwaarts zijn oude Minoïsche paleizen en imposante berglandschappen te vinden.

De meeste toeristen verblijven aan de noordkust van Kreta in plaatsen als Chersonissos, Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos. Doordat Kreta zo groot is lukt het zeker wel rustige plekjes te vinden.

Wilt u uw reis naar Kreta thuis goed voorbereiden en tijdens uw vakantie niets missen dan kunt u het beste een reisgids over Kreta aanschaffen. Populair is de gids Capitool Compact Kreta (plus uitneembare kaart) en het e-boek Wat & Hoe Select Kreta.

Kos
Kos ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de Dodekanesos. Kos is grotendeels vlak en is hierdoor goed op de fiets te verkennen. Het heeft mooie zand- en fijngrindstranden en is rijkelijk bedeeld met historische plekken. Er zijn archeologische vindplaatsen, ruïnes en kastelen te vinden op het eiland.

Meer over Kos leest u in een reisgids, bijvoorbeeld ANWB Extra Kos.

Reizen vanaf Eelde naar Griekenland
Bij WTC.nl – World Ticket Center, Sunweb, Eliza was here of Neckermann boekt u een reis naar Kreta of Kos vanaf vliegveld Eelde.

Wilt u alleen een ticket dan boekt u die bij WTC.nl – World Ticket Center. Om uw vakantie compleet te maken huurt u een vakantiewoning of regelt u overnachtingen in een hotel.

met Sunweb vanaf Eelde naar Griekenland met Eliza was here vanaf Eelde naar Griekenland op vakantie vanaf Eelde naar Griekenland met WTC.nl - World Ticket Center met Neckermann vanaf Eelde naar Griekenland vakantiehuizen in Griekenland een voordelig hotel in Griekenland zoeken

3 reacties

  1. Tot mijn schrik zie ik dat de vluchten vanaf Eelde naar mijn favoriete eiland Rhodos (en trouwens ook naar Corfu) vanaf dit jaar zijn geschrapt! Ongelofelijk jammer en ook onbegrijpelijk. Kunt u mij uitleggen waardoor deze keuze gemaakt is? Ik weet zeker dat jullie veel toeristen teleurstellen. Ik ga beslist niet naar Kos of Kreta namelijk. En zal dus vanaf Amsterdam moeten vliegen en geen gebruik meer maken van julie reizen vanaf Eelde.

    Gr
    Peter Smids

    • Inderdaad is het heel jammer dat er vanaf Eelde niet meer gevlogen wordt naar Rhodos en Corfu. De beslissing om de vluchten te schrappen is genomen door Transavia. Hier leest u meer over de achtergronden van dit besluit.

  2. Ja, ook wij hopen dat transavia de vluchten hervat naar onze favoriete eiland Rhodos

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.